Zbulohet receta segrete e Coca Cola

F

Flori

Vizitor
Zbulohet receta segrete e Coca Cola

Elementet qe perbejne Coca Cola, e krijuar nga farmacisti John Pemberton ne vitin 1886 kane qene gjithmone nje mister. Megjithate websiti Thisamericanlife.org kembengul qe ka zbuluar nje recete ne nje fotografi te nje artikulli te nje gazete e cila eshte ajo e Coca Cola dhe qe ka te gjithe elementet qe e perbejne.
Nje foto e nje personi qe mban te hapur nje liber me nje recete e cila eshte receta origjinale e shpikesit Pemberton. Receta permban sasite ekzakte te çdo lloj elementi qe perbejne Coca cola. Psh elementi Merchandise 7X. edhe pse perben vetem nje perqind te sasise eshte konsideruar si sostanca kryesore qe i jep shijen e veçante. Receta zyrtare eshte e ruajtur 24 ne dite ne Atlanta ne Georgia.

Ja receta segrete:
3 drachms e lëngjeve të nxjerra nga Coca nga farmacistë amerikan
3 ounces e acidit citrik
1 ons caffeine
Sheqer 30 (nga teksti nuk është e qartë se shuma eshte e nevojshme)
2,5 litra ujë
2 pints dhe një e katërta e një lëng lime
1 ons vanilje
1,5 ons (ose më shumë) ngjyr karamel
aromas 7X (Përdorni 2 ounces në 5 litra shije shurup)
8 ounces alkool
20 pika vaj portokalli
30 pika vaj limon
10 pika e vaj të arrëmyshk
5 pika të koriandër
10 pika neroli
10 pika kanelle.
 
Sipër