Wikipedia mbyllet për 24 orë, proteston ndaj qeverisë

A

agroni

Vizitor
Wikipedia mbyllet për 24 orë, proteston ndaj qeverisë

Wikipedia, enciklopedia online ku përdoruesit kontribuojnë dhe redaktojnë shënimet e tyre, nesër do të mbyll versionin anglisht të faqes për 24 orë, për të kundërshtuar legjislacionin e propozuar amerikan, kundër piraterisë.

Ky veprim i faqes së famshme është një protestë kundër legjislacionit të njohur si “Stop Online Piracy Act”, ose Sopa, thuhet në një deklaratë nga organizata jo-fitimprurëse, Wikimedia Foundation.

Ligji i ri, i cili po diskutohet në SHBA është i dizajnuar që të luftojë me çështjet që përfshin kopjimin ilegal të filmave dhe përmbajtjes televizive.
"Nëse kalon, ky legjislacion do të dëmtojë internetin e hapur, për të sjellë mjete të reja për censurimin e faqeve ndërkombëtare brenda Shteteve të Bashkuara," tha Ëikimedia në deklaratën e saj për media.
(ma.ar/telegrafi/BalkanWeb)
 
Sipër