Varësia nga Web-i, e ndryshon trurin njësoj si droga dhe alk

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari
A

agroni

Vizitor
Varësia nga Web-i, e ndryshon trurin njësoj si droga dhe alk

Dihej tashmë që përdorimi patologjik i internetit i bën dëm shëndetit, një studim i ri, që kësaj here vjen nga Kina, tregon se sa bën dëm në realitet.
Përdorimi pa rregulla i rrjetit ndryshon jo vetëm sjelljen, por modifikon edhe trurin.

Internet Addiction Disorder (IAD), quhet shqetësimi që vjen nga përdorimi i tepërt e pa rregulla i rrjetit. Një grup kërkuesish kinezë kanë analizuar me anë të rezonancës magnetike nëpërmjet imazheve 17 adoleshentë midis 14 dhe 21 vjeç, të diagnostikuar me IAD. Adoleshentëve u janë shtruar pyetje si:
“Ke kërkuar pa sukses të ulësh apo kontrollosh përdorimin e internetit?”
“Qëndron i lidhur në rrjet më shumë se çdo të doje?”

Rezultatet paraprake tregojnë se varësia nga rrjeti modifikon strukturën e trurit, veçanërisht substancën e bardhë që është pjesa e fibrave nervorë, dhe kjo shkakton shqetësime të sjelljes. IDA mund të jetë e dëmshme për trurin aq sa varësia nga droga dhe alkooli.

(ar.si/BalkanWeb)