Toka nga hapësira, drejtpërdrejt dhe në definicion të lartë.

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Miri

Anëtar drejtues
2 Korrik 2012
247
2
864
Toka nga hapesira, drejtpersedrejti dhe ne definicion te larte.
artImg198x166_20786.jpg
Me 30 prill NASA ka aktivizuar 'High Definition Earth Viewing (HDEV)', qe eshte nje sistem qe trasmeton ne Toke, i perbere nga 4 telekamera HD te vendosur
brenda modulit ESA Columbus te Stacionit Nderkombetar te Hapesires. Te 4 pajisjet, te zgjedhura nder telekamerat me te pershtatshme per te trasmetuar nga hapesira, ofrojne pikepamje te ndryshme nga 'Ballkoni Spektakolar', qe orbiton rreth 400 km mbi toke dhe me nje shpejtesi prej me shume se 27 mije kilometra ne ore.
Agjencia e hapesires ka bere te ditur se ndonjehere, gjate transmetimit direkt, mund te ndodhe qe te kete mungese sinjali, por ne pergjithesi kushdo mund te shijoje keto pamje
spektakolare, qete qete nga ekranet e tyre.
Mund te shikohen drejtpersedrejti, kontinentet, malet, lumenjte, liqenet dhe oqeanet sipas levizjes dhe pozicionit te Stacionit Hapesinor i cili do te mbahet ne nje orbite: nga 278 km deri ne 460 km lartesi dhe qe udheton me nje shpejtesi mesatare prej 27,743,8 km / h, duke bere keshtu gati 16 orbita ne dite, rreth tokes.
Shikim te Kendshem
ISS HD Earth Viewing Experiment