Stina e vjeshtës, mjekët këshillojnë marrjen e vaksinës antigrip

A

Antoni

Vizitor
Stina e vjeshtës, mjekët këshillojnë marrjen e vaksinës antigrip

48647_1.jpg

TIRANË- Me uljen e temperaturave dhe shtimin e virozave stinore, mjekët apelojnë për më tepër kujdes, si dhe aplikimin e vaksinës antigrip. Vaksina antigrip tashmë gjendet edhe në rrjetin e farmacive në vend. Ndërkohë, fundi i tetorit është periudha më e mirë për aplikimin e saj.

Nga ana tjetër, sipas të dhënave vihet re shtimi i rasteve me viroza stinore, ndërsa më të prekur janë fëmijët. Pacientët paraqiten në institucionet shëndetësore me simptoma të infeksioneve respiratore të sipërme e të poshtme, shumica prej të cilëve largohen pasi marrin ndihmën mjekësore të duhur.

Nga të dhënat e Institutit të Shëndetit Publik bëhet e ditur se gjatë një jave në vend raportohen rreth 13 500 raste me simptoma virale, shumica prej të cilëve fëmijë.

Kujdes duhet treguar, sipas tyre, me përdorimin e antibiotikëve, të cilët duhet të përdoren vetëm në rastet kur përshkruhen nga mjeku. Sipas tyre, shkaqet e virozës janë ndryshimet e menjëhershme të temperaturave, lagështia, ndotja e ambientit, të cilat shkaktojnë probleme në pjesën e sipërme të rrugëve të frymëmarrjes, në faring dhe laring.
(ma.ar/BalkanWeb)
 
Sipër