Sindikatat peticion kundër privatizimit të PTK, KEK dhe likuidimit të Trepçës

A

Antoni

Vizitor
Sindikatat peticion kundër privatizimit të PTK, KEK dhe likuidimit të Trepçës
41774_1.jpg

PRISHTINË-Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës tha sot se me shumë se 60 mijë qytetarë kanë nënshkruar një peticion, duke shprehur vullnetin e tyre kundër privatizimit të ndërmarrjeve publike PTK, KEK dhe likuidimit të Trepçës.
Deklarata u bë para seancës së nesërme të Kuvendit të Kosovës, ku në rend dite është debati parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë.
"Nëse Kuvendi dhe Qeveria e Republikës së Kosovës nuk do ta marrë parasysh vullnetin e qytetarëve të shprehur në peticion, vullnetin e punëtorëve dhe sindikatave, ne si nismë e përbashkët e këtyre organizatave do të protestojmë fuqishëm me datën 20 shtator 2012", paralajmëroi kryetari i BSPK-së, Haxhi Arifi.
Ai tha se Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës ka marrë iniciativën dhe është bashkuar edhe me shumë organizata të tjera në Kosovë, duke pasur parasysh gjendjen e rëndë ekonomike dhe sociale në vend, e cila, sipas tij, në masë të madhe vjen edhe si pasojë e procesit të privatizimit.

(d.b/BalkanWeb)
 
Sipër