SIDA - një zbulim i ri për kurimin

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari
V

Veptima

Vizitor
SIDA - një zbulim i ri për kurimin

Shkencëtarët në Francë thonë se mjekimi i shpejtë mbas infektimit me virusin HIV mund të çojë në “një kurim funksional” të virusit që shkakton sëmundjen e SIDA-s. Me termin “kurim funksional” kuptohet që prania e virusit ulet në nivele minimale dhe mund të qëndrojë në këto nivele edhe po të ndërpritet mjekimi. Por gjithsesi, virusi mbetet në trup.Studimi, i publikuar në revistën "Plos Pathogens" pason njoftimin që u dha në fillim të këtij muaji se një foshnje në Shtetet e Bashkuara arriti të kurohej në mënyrë efikase, pasi mori mjekimin vetëm pak orë mbasi lindi.

Studimi francez përqëndrohey tek 14 pacientë në moshë të rritur, të cilët u trajtuan me shpejtësi pasi kishin marrë infeksionin, por që kishin ndërprerë mjekimet të paktën 7 vitet e fundit.

Shkencëtarët thonë se nuk kanë parë shenja të riaktivizimit të virusit. Zakonisht virusi HIV rikthehet kur ndalen mjekimet.
SIDA - një zbulim i ri për kurimin