Si të instalojmë Windows Vista Ultimate - Guide

M

marku

Vizitor
Si te instalojme Windows Vista Ultimate - Guide

Si te instalojme Windows Vista Ultimate - Guide.
Mireseerdhet qe te mesoni se si behet instalimi i Microsoft Windows Vista Ultimate ne nje guide te shpjeguar hap pas hapit. Instalim ky ne nje Hard Drive te rri d.m.th. bosh.

Ajo cka ju duhet si themelore eshte
Nje Cd ose DVD qe permban Sistemin Operativ Windows Vista Ultimate.
Ne kompjuterin tuaj duhet te keni te lidhur CD-ROM ose DVD-ROM.
Bios-i duhet te jete boot prej CD/DVD-ROM drive.
Per te startuar me instalimin fute Cd dhe jepi ristart PC-se.

Windows do te startoje ne menyre automatike pasi qe Hard Drive eshte bosh, do te ngarkohen te gjitha skedaret qe permban mbrenda tij.
 • Tani me Windows Vista fillon me instalimin.
 • Ne disa skena te ketilla duhet te pritni pak dhe te jeni te durueshem.
 • Tani zgjidh gjuhen se ne cfare do ta istalosh.
 • Zgjidh formatin e kohes dhe te monedhes.
 • Nese je i kenaqur me opsionet kliko mbi Next.
 • Ne kete pamje shtyp Istall now ne menyre qe te vazhdon instalimi i metejshem.
 • Prit deri sa Windowsi te mbart disa procese.
 • Ne kete seksion duhet futur numrin serik ose sic i themi "Windows Product Key".
 • Kjo eshte nje shifer e perbere prej 25 karaktereve, numra dhe shkronja te perziera.
 • Pasi ke futur shifren e sakte shtyp Next per te vazhduar.
 • Pasi te lexosh licensen e Windows Vista prano ate duke klikuar mbi "I accept the license terms" dhe pastaj shtyp Next.
 • Tani do te pyeteni se cfare lloi te instalimit deshironi. Kliko ne "Custom" qe te vazhdoni.
 • Tani duhet te zgjidhni lokacionin se ku do ta instaloni.
 • Selekto diskun dhe kliko te "Drive Options" qe te dalesh ne hapine e formatimit.
 • Kliko ne New.
 • Apply qe te vazhdoje instalimi.
 • Duhet pak durim deri sa te aplikohet apo pranohen keta urdheresa.
 • Cdo gje ne regull, FORMAT qe te formatohet disku.
 • Ku do te paraqitet kjo dritare shtyp OK.
 • Do shkoje nje kohe qe duhet pritur, keshtu qe behu i durueshem.
 • Nese me kupton gabimisht, mesoje qe s'kuptove asgje.
Si te instalojme Windows Vista Ultimate.
 • Pasi cdo gje eshte gati, kliko te Next.
 • Tani fillon seksioni i instalimit te Windowsit, pasi deri tani kishim formatimin
 • e diskut, duhet te presim pak me gjate, prandaj shikoni pak TV ose pini ndonje çaj , sepse mund te zgjasi afro 1 ore.
 • Windods tani kopjon skedaret.
 • Windowsi i perhap keto skedare neper vendet e tyre.
 • Windows instalon freskimet (Updates).
 • Windows kerkon te ristartohet pas gjith kesaj pune, gje qe behet automatikisht.
 • Kompjuteri riaktivizohet.
 • Nese merni kete mesazh shtypni ndonje tast qe te vazhdon procesi.
 • Windows vazhdon ngarkesen.
 • Pasi eshte hera e pare qe windowsi hapet duhet te prisni pak.
 • Windows vazhdon instalimin.
 • Windows kerkon per me shume freskime dh ei instalon ato.
 • Windows perseri ristartohet.
 • Tani ne fund...
 • Setup eshte komplet.
 • Shkruaje emrin qe do te kete kompjuteri ne akountin qe do te perdoret si administrator.
 • Shkruaje fjalekalimin, pastaj per here te dyte, dhe ne fushen tjeter
 • shkruaj nje fjale qe te kujton ate fjalekalim nese e humb, pastaj Next.
 • Tani duhet te zgjidhni metoden e mbrojtjes te Windowsit.
 • Ju rekomandoj qe te zgjidhni "Use Recommended settings".
 • Tani zgjidh zonen e kohes dhe oren.
 • Shtyp Start qe te dalesh ne hapin final.
 
Sipër