Si shërohet kolli

Munella

Anetar Fillestar
Si shërohet kolli

Marrim 44 arra të reja, të gjelbërta ei fusim në nji shishe me nji kg. mjalt. I lamë ashtu 15 ditë. Kohëpaskohe e tundim shishen ku i kemi futë arrat dhe mjaltin e mandej i nxjerrim arrat dhe shirupin e fituem në ket mnyrë e ruajmë në shishe të errta. Personin që e merr kolli duhet me e pi kët shurup derisa ti kalojë kolli.
 

Munella

Anetar Fillestar
Për sivjet zor se mundesh me gjetë sepse janë rritë fort. Pra vetëm vitin e ardhshëm kur fillojnë me dalë kokrra t'gjelbërta e t'e tvogla
 
Sipër