Pse tastiera e telefonit dhe e kompjuterit është në të kundërt

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari
J

Jani

Vizitor
Pse tastiera e telefonit dhe e kompjutërit është në të kundërt

Arsyet pse numrat ne tastieren e telefonit kane renditje (djathtas) dhe ato të kompjuterit jane(majtas) pra të renditura në mënyrë të kundërt të tipit praktik.

Telefonat e parë ishin me disk. Futej gishti ne rrethin e numrit dhe e rrotullonim ne sensin e akrepave te ores dhe renditja e numrave ishte sikur e sotmja, pra ne rritje.

Ndersa tastierat e kompjuterëve të parë jane hartuar shumë kohë pas dhe jane hartuar sipas studimeve të kujdesshme ergonomike, pra përmirësimi i marrëdhënieve njeriumakina.

Në këtë rast, optimizim do te thotë, për shembull, të rrisë shpejtësinë shtypjes se shkronjava duke zvogeluar sa me shume gabimet ortografike gjithashtu edhe lodhjen e shkruajtesit. Në përputhje me rrethanat, që ishte komplet e kundërt me anë të telefonit.

Kur telefoni është zhvendosur nga disku ne tastierë kane vendosur-zgjedhur qe të ruajne mbajne renditjen e vjetër te rendit te numrave, për shkak të zakonit dhe për të gjeneruar më shumë probleme se sa të mira në disa kategori të shfrytëzuesve, si ajo e te verbëreve.