Pastrimi i dhambëve

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Munella

Anetar Fillestar
15 Qershor 2014
110
1
18
Pastrimi i dhambëve

PASTRIMI I DHAMBËVE

N'vend të pastës dhe furçës dhambet mund t'pastrohen edhe me nji horp voji t'ullinit. Vojin e ullinit e fusim n'gojë dhe e sjellim brenda gojës sa ma shumë t'jetë e mundun dhe sa ma gjatë. Kryet e mbajmë të përkulun mbi lavabo në mnyrë që asni pikë voj t'mos e përbijmë. Kështu duhet veprue dy herë n'ditë dhe dhambët do ti kemi shumë t'pastër, por edhe mishin e dhambëve shumë të rujtun. Vojin e pshtyjmë dhe gojën e shpërlajmë me uji të voktë. Në kët mnyrë, jo vetëm i pasrojmë dhambët, por edhe e zhdukim prej organizmit nji pjesë t'mikrobeve të damshme.

Ka ma shumë se dy muaj që unë i kam humbë t'gjitha furçat dhe t'gjitha pastat e dhambët i laj vetëm n'mëngjes dhe i kam shumë të pastër.

Po tu duket se dhambet nuk u shkëlqejnë ashtu siç keni dëshirë ju. Atëherë mund ti lani me sodë buke. Këte e bani shumë rrallë.

SHPERLJAMJA E GOJËS


Ata që kanë dëshirë të përdorin furça e pasta. Mbas pastrimit dhambëve, gojën mund ta shpërlajnë si ma poshtë:

Në nji gotë dy decl. uji hjedhim nji lugë gjelle me krypë, i vlojmë e mandej i heqim prej zjarmit dhe e lamë derisa ti bje temeperatura, t'kalojë në gjendje të voktë, me te e shpërlajmë gojën në mëngjes. Ne ketë mnyrë e ruajmë mishin e dhambëve dhe e zhdukim erën e keqe t'gojës.