Papa jep dorëheqjen.

A

Antoni

Vizitor
Papa jep doreheqjen.

Kjo eshte nje ngjarje (mendoj) e jashtezakonshme.
Shume pyetje dhe mistere na rrethojne, rreth kesaj çeshtje e nuk arrijme ta besojme dhe as ta kuptojme nje gje te tille. Sidoqofte puna ose rrethana papa eshte treguar teper i matur me kete me kete vendosje.

Ju çfare mendoni rreth doreheqjes se papes?
 

Miri

Anëtar drejtues
Pershendetje Anton. Me sa di une, nuk eshte e jashtezakonshme sepse nje gje e tille ka ndodhur edhe shume vite me perpara. Por me çfare flitet Papa jep doreheqjen, por eshte vete prape se prap Papa i te krishtereve. Funksionon pak a shume si mbreti me princin.

Kur mbreti eshte i semure ose ne gjendje qe nuk arrin te kryeje detyrimet e tij dhe dorehiqet, atehere princi e zevendeson, por kujdes princi e zevendeson por fjalen e fundit e ka gjithmone mbreti, pasi mbreti eshte nje i vetem dhe derisa te vdese edhe pse nuk eshte ne pushtet ka gjithmone fjalen e fundit.

Pak a shume e njejta gje edhe me papen. Derisa nuk vdes edhe pse do te zgjedhin papen e ri, papa i dorehequr eshte gjithmone papa i te krishtereve, sepse papa eshte nje i vetem.
 
Sipër