Nji eliksir për gratë shtatzana

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Munella

Anetar Fillestar
15 Qershor 2014
110
1
18
Nji eliksir për gratë shtatzana

Diku n'fillim kam pas shkrue për nji lang që fitohet tuj përzie karrotat, rrepat e kuq dhe mollat e tharta. (u lutem lexojeni at shkrim përsëri)

Para disa ditësh, tuj shfletue internetin zbulova se kët lloj langu para dymijë e ma shumë vite e kishin pas përdorë kinezët për përmirsimin e gjakut dhe shërimin e nji mori smundjesh tjera. Shumë, jashtzakonisht shumë, m'bani përshtypje prandaj vendosa me ju përcjellë edhe mirditorve t'mij të dashtun ato përshypje t'mia.

Atëherë kam pas thanë se: Marrim tre kg. molla t'tharta (majhoshe), tre kg. karrota, tre kg. rrepa t'kuq. Kjo qëndron, por kinezët na porosisin:

Jo mej përzie rrepat e kuq, karrotat, dhe mollat e tharta (majhoshe). Jo mej shtrydhë së bashku. Jo pra, sepse rrepi i kuq ishte shumë i fortë dhe e rasformon mollën dhe karrotën. Pra kinezët na kshillojnë:

Ma s'parit i shtrydhim rrepat e kuq
S'dyti i shtrydhim karrotat
S'treti mollat e tharta (majhoshe)

Mbani n'mend:

T'gjitha langjet e fitueme prej pemve dhe perimeve duhet mej kullue mirë e mirë sepse llomi që kalon nëpër sitën e makinës nuk asht i mirë për organizmin.

Pra, mbasi i kemi kullue veq e veq, langun e rrepave, karrotave dhe mollave. I lamë ashtu me pushue dy orë e mandej marrim ej përziejmë n'përpjestime t'njejta te tri langjet së bashku. I përziejmë langjet dhe jo pemët e perimet ashtu siq kam veprue unë gjithmonë, por e vërteta asht ashtu siq thonë kinezët dhe unë u besoj atyne jashtzakonisht. Ket metodë (metodën kineze) e kam provue tash dhe m'besoni se langu ka dalë shumë ma i mirë.

Mandej nuk asht sasia e njejtë e langut t'fituem prej karrotave dhe e atyne t'rrepave e t'mollave. Karrotat gjithmonë japin lang ma pak e kur neve i shtrydhim pemët e perimet veq e veq, 100% kemi mundsi mej përzie ato langje n'përpjestime t'njejta. Por, ajo ma kryesore asht se:

Langjet duhet mej përzie vetëm mbas dy orëve.

Ju kërkoj falje grave e sidomos atyne që janë shtatzana apo edhe kanë lindë se aspak nuk m'ka shkue nër mendë mej kshillue ma përpara.

Langu i sipërpërmendun asht nji eliksir për shnetin e tyne prandaj i kisha kshillue që t'gjitha gratë shtatzana ta pijnë kët lang s'pakut nji litër n'javë e sidomos mbas lindjes.

Kujdes:

T'gjitha langjet që fitohen prej perimeve t'nëndheshme nuk asht e mirë mej pi shumë gjatë dhe pandërpre sepse ato janë shumë t'pasuna me minerale. Mjafton nji litër n'javë ose edhe n'muaj.

Pemët e perimet pastroni e mandej grryeni sa ma hollë që sa ma pak ti hudhim këto ilaçe se naj dhuron vet ZOTI. Mbasi i grryejmë, i shpërlajmë dhe mandej i prejmë në pjesë t'vogla sepse ma mirë shtrydhen dhe ma shumë na japin lang.

N'fillim, unë shtrydhsha me nga dy-tri e 4 litra lang përnjiherë. Kjo nuk asht n'rregull. Duhet t'shtrydhim lang aq sa mujmë me e hargjue mbrenda dy-tri ditësh sepse mbas dy-tri ditësh langu fillon me u trashë-prishet.

Langun duhet ruejtë n'frigorifer dhe shumë ma mirë asht t'ruhet nëpër shishe t'xhamit.

Nji udhzim-kshillë për bashkëshortët e rij.

E keni gruen n'spital. U ka lindë fmijnë. Ma t'mirën dhuratë që mundeni m'ia dërgue n'spital, pikrisht asht langu i sipërpërmendun.