Një tjetër arritje e sondës Curiosity në Mars

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari
V

Veptima

Vizitor
Një tjetër arritje e sondës Curiosity në Mars

0FF596F8-F73C-4839-96E6-87F3E218C8C3_w268_r1_cx0_cy3_cw0.jpg
Agjencia Amerikane e Hapësirës, NASA, ka realizuar një tjetër arritje historike me Sondën e Hapësirës Mars Curiosity: regjistrimin e parë të një zëri njerëzor nga Toka për në një tjetër planet dhe anasjelltas. Zëri i regjistruar i adminsitratorit të NASA-s Charlie Bolden përshëndeti anëtarët e ekuipazhit të sondës Curiosity.

Ai thotë: “Jam administratori i NASË-s, që po ju flas përmes sistemit transmetues të Sondës Curiosity, që tani ndodhet në sipërfaqen e Marsit.”


Zyrtari i NASA-s e vazhdon mesazhin e tij, duke thënë se dërgimi i një sonde në sipërfaqen e Marsit kishte qenë një ndërmarrje e vështirë dhe ai i përgëzoi punonjësit e NASA-s dhe partnerët privatë dhe qeveritarë të agjencisë për uljen me sukses të sondës në fillim të muajit.

Ai tha se është pikërisht kurioziteti që i shtyn njerëzit të eksplorojnë hapësirën. Zëri i regjistruar u publikua krahas me pamjet e fotografuara të relievit të ndryshueshëm të Marsit. Fotot paraqesin gryka malore dhe shkëmbinj të gërryer nga erozioni, ku dallohen qartë shtresat gjeologjike.

Drejtori i programit të NASA-s tha se shpreson që mesazhi nga Marsi do të frymëzojë dikë që të bëhet personi i parë që të shkojë në Mars. Sonda Curisosity ka tre javë që ka mbërritur për një mision dy-vjeçar në Mars. Ajo është pajisur me 10 instrumente shkencore që do të analizojnë një zonë e caktuar për studim, në se atje ekzistojnë kushtet e favorshme mjedisore për zhvillimin e jetës.