Ngjyrosja e veve për Pashkë

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Munella

Anetar Fillestar
15 Qershor 2014
110
1
18
Ngjyrosja e veve për Pashkë

Për t'gjitha mirditoret që kanë dëshirë që fmijve, por edhe t'rritunve, për festën e Pashkëve tu dhurojnë ve t'ngjyrosuna bukur, çe nji mnyrë për nji ngjyrim të veçantë:

T'Shtunden e Madhe dalim n'atyrë, marrim gjethe e fije bari ej sjellim n'shpi. Mandej marrim venë tuj vue përbri at fletë apo noj fie bari, marrim fletët (gzhojat) e kepëve dhe bashkë me at fije bari i mbështjellim dhe jo vetëm me nga nji fletë, por me dy e tri tuj vuje njanën përmbi tjetrën. Vetë e mbështjelluna me fletët e kepëve i lidhim me pe si thuhet n'popull: Kryq e tërthurë. Pra, i lidhim fortë rreth e rrotull. Mandej marrim çorapë grashë (të tejdukshëm) dhe përseri sejcilën ve e fusim nepër çorapë tuj lidhë veç e veç e ashtu i fusim në enën me uji në të cilën kemi mej ngjyrosë vetë. Po t'na kenë teprue fletët e kepëve, t'gjitha i fusim n'tenxheren me uji. Simbas dëshirës, n'tenxhere çesim edhe ngjyrë, por gjithmonë zgjedhim noj ngjyrë të kundertë me t'kuqen. Simbas përvojës sime, ma s'miri shkon ngjyra e gjelbërtë dhe ashtu i zijmë. Në ket mnyrë do t'keni ve t'ngjyrosuna shumë bukur.
Ndokush do t'thotë se festa e Pashkëve ka edhe ma shumë se nji muaj. Kte e di edhe unë, por ua tregova tash që t'filloni mej ruejtë fletët e kepëve.
 

Miri

Anëtar drejtues
2 Korrik 2012
247
2
864
Ndokush do t'thotë se festa e Pashkëve ka edhe ma shumë se nji muaj. Kte e di edhe unë, por ua tregova tash që t'filloni mej ruejtë fletët e kepëve.

Të paktën u ke dalë borxhit e nuk mund të justifikohen duke thënë; nuk e kemi ditur ose nuk kemi pasur kohë.. :D