Neveria dhe përbuzja

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Joni

Moderator
6 Shkurt 2011
77
0
6
Indiferenca eshte me agresive se perbuzja. Ajo shpreh nje inat kaq te thell dhe te rrenjosur, nje urretje kaq te forte ndaj tjetrit sa e qon personin ta injoroje tjetrin, te mos e marr parasyshe ate, te mos e llogaris dhe te mos e vleresoje pranine e tij, realitetin e tij. Indiferenca eshte nje perpjekje per ta zhdukur tjetrin, eshte nje ftohje kaq e forte ndaj tjetrit sa personi arrin ta eliminoje pranin dhe identitetin e tij. Ai qe eshte indiferent e komonikon objektit te armiqesis se vet: "si te jesh si mos te jesh, per mua eshte njelloj...".
Indiferenca plagos edhe me shum se inati.Inati e konsideron tjetrin nje person, edhe pse te perceptuar si" armik per ta luftuar" . indiferenca e quan tjetrin si nje objekte, ekzistenca e te cilit nuk eshte absulutisht e denje per vlere dhe eshte jo e domosdoshme. Indiferenca eshte shprehja miksimale e shperfilljes: " Ti nuk egziston" eshte, ne fakt, me e keqe sesa" Ti nuk vlen asgje per mua" .