Ndjenjat

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Joni

Moderator
6 Shkurt 2011
77
0
6
Ndjenjat

Ndjenj/ë,a,t : Gjendje e brendshme e njeriut që shkatohet nga ndikimet e botës së jashtme, të cilat sjellin kënaqësi ose pakënaqësi ; Ndjenjë e fortë, e zjarrtë, e këndshme, e hidhur, e gëzimit e dashurisë, urrejtjes, e hidhërimit, zemrimit, frikës, trishtimit... kënaqësie, krenarie e pushtoi, i ngjalli një ndjenjë e pushtoi, mbyti një ndjenjë.

Vetëdija ; me ndjeja, pa ndjenja... Ana e brendshme emocionale e njeriut, zakonisht e dalluar nga arsyeja dhe të menduarit ; flet, luan reciton me ndjenja E preku në ndjenja. dashuri: qëndrim i përzemërt e i afërt kundrejt dikujt : Ndjenjë e thellë... iu zgjua ndjenja...
Ndjenjat e ndrydhura shfaqen gjithnjë mos në një vend, në një tjetër – qoftë në formën e një depresioni që nuk e kupton përse të vjen apo në formën e simptomave trupore...