Ndalojmë rënien e flokëve, duke bllokuar stressin

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari
J

Jani

Vizitor
Ndalojmë rënien e flokëve, duke bllokuar stressin

Një trajtim afat-shkurtër me një kompleks që ndërhyn me receptorët në corticotropin-liruar faktor shkakton një regrowth të rëndësishme të flokëve në afat të gjatë

Lufta kundër humbjes së flokëve ka një histori të gjatë, të ndërprera nga periudha e propozuar e "shëron mrekulli" shumë dhe disa suksese. Edhe pse drogat deri më tani kanë marrë një efekt shumë të kufizuar. Një pikë kthese tani mund të vijnë në një zbulim i bërë rastësisht, nga një grup i studiuesve në Universitetin e Kalifornisë në Los Anxhelos, të cilat raportojnë në një artikull të botuar në revistën qasjen e publikut PLoS One.

Hulumtuesit ishin duke studiuar se si stresi ndikon në funksionin gastrointestinal, kur ata kanë zbuluar një kompleks kimik që shkakton rritjen e flokëve, duke bllokuar një hormon të lidhur me stresin.

"Rezultatet tona tregojnë se një trajtim afat-shkurtër me këtë kompleks shkakton një regrowth të rëndësishëm afatgjatë të flokëve në minj mutant për një stres kronik" thotë Mulugeta milion, i cili ka qenë i angazhuar në hulumtim. "Kjo mund të hapë shtigje të reja për trajtimin e humbjes së flokëve të njerëzve përmes ulje të receptorëve hormon stresi, sidomos humbja për shkak të stresit kronik dhe plakjes."

Në eksperimentet e tyre, studiuesit janë duke përdorur minj ndryshuar gjenetikisht për të prodhuar sasi të mëdha të-faktor corticotropin liruar, ose CRF. Plakjes, këta minj të humbasë flokët në anën e pasme. Për ata studiues ii administruar një substancë të zhvilluara në Institutin Salk, një Peptidet quajtur-astressina B, që përdoret për të bllokuar veprimin e CRF.

Minj në të cilën substancë u administruar, për të vlerësuar efektet e tyre në mosfunksionim gastrointestinal u ndjekur më pas për disa kohë për të parë rezultatet e trajtimit. Hulumtuesit ishin kështu në gjendje të zbulojë se brenda tre muajve ata treguan një regrowth të rëndësishme të flokëve në anën e pasme që kishte qenë më parë humbur.