Meshë në lavd e nder ZOTIT ne 8 vjetorin e kalimit në amshim të Presidentit Historik

Lek

Anetar Fillestar
Meshë në lavd e nder ZOTIT ne 8 vjetorin e kalimit në amshim të Presidentit Historik
Nga:Lekë Mrijaj
kisha ne kline.jpg 2.jpg 6.jpg
Një meshë në lavd e nder ne 8 vjetorit e kalimit në amshim të Presidentit Historik te Kosovës Dr.Ibrahim Rugovës është mbajtur sot 21.01.2014 ne ora 16.00 ,ne Kishën Katolike Shqiptare “ZOJA E KËSHILLIT TË MIRÊ” në Klinë.
Ceremonia e meshës është udhëhequr nga Famullitari i Kishës Shqiptare “ZOJA E KËSHILLIT TË MIRÊ” Don.Lenc Sopi i cili gjatë predikimit elaboroj te kaluaren e lavdishme te presidentit legjendar Dr.Rugovës dhe sfidat të cilën e percollën presidentin historik Dr.Rugovën dhe popullin e tij gjatë atij sundimit totalitar okupues serbian i cili edhe falë tij mjeshtrisht - mençurishtë dhe ndihmës se miqëve nderkombëtar , deshmorve te atdheut sot vëndi ynë jetëson lirinë demokracinë dhe pavarsinë e një shteti modern njiherit në shpresë se shumë shpejtë pra në ndjekje te filozofisë se Dr.Rugovës vëndi ynë – Republika e Kosovës do të integrohët ne strukturat euroatlantike moderne botërore.
Mesha lutjet … kushtuar presidentit historik ishte tamam meshë tipike tradicionale Shqiptare për të ndjerin Dr.Rugovën ,sakrificën heroike,legjendare që e beri Dr.Rugova si pasardhës i Gjergj Kastriotit – Skenderbeut dhe Rilindasve Kombëtar i percaktuar ne vlerat integruese civilizuese euroatlantike për jetësimin e Lirisë,Demokracisë dhe Pavarsisë së Shtetit te Republikës se Kosovës .
Ne ceromoninë e kesaj meshe morën pjesë edhe besmtarët e famullisë së Kishës “ZOJA E KËSHILLIT TË MIRÊ” të Klinës ne lutje për lavd e nder kushtuar presidentit historik Dr.Rugovës.
ZOTI E BEKOFTË ARKIKTEKTIN E PAVARSISË SE KOSOVËS
I PERJETSHEM QOFTË KUJTIMI I TIJ – PUSHOFTË NË PAQE – LAVDI !
 
Sipër