Mendimi im për gruan

Munella

Anetar Fillestar
Mendimi im për gruan

Gruaja asht ma e fortë se guri, ma dinake se dhelpna dhe ma e shkathtë se djalli.

Gruaja ma s'pari ta merr mbiemnin, mandej ti lindë e ti merr fmijtë dhe ma vonë edhe krejtë shtëpinë.

Burri asht egërsina që brenë hekur dhe gurë, por n'krahnorin e nji grueje asht vetëm nji lepur i butë.

Gruen, kurrë s'e kanë thirrë me nda pleqni, por shpesh herë ka ndreqë ngatrresa e ka pajtue gjaqe.

Gratë dhe kameramanët gjithmonë ndodhën mbrapa ekranit.

Gratë asnji herë, masivisht s'kanë marrë pjesë në luftra, por shpesh herë e kanë fitue betejën e ndoj herë edhe luftën.

Gratë e kanë shtue, rritë, edukue dhe në masë të madhe edhe e kanë shejtnue njerzimin.
 

Miri

Anëtar drejtues
Pra me pak fjale; Thone qe grate nuk kishin autoritete ne situatat Burrerore, por nga ana tjeter komandonin gjithçka :D

E per emancipimin e gruas çmendim keni?
 
A

Antoni

Vizitor
Pra me pak fjale; Thone qe grate nuk kishin autoritete ne situatat Burrerore, por nga ana tjeter komandonin gjithçka :D

E per emancipimin e gruas çmendim keni?
Gruaja duhet te kete te njejtat te drejta qe ka nje burre.
 

Munella

Anetar Fillestar
Kur flasim për Mirditën dhe gjithmonë për mirditën duhet të flasim. Atëherë duhet t'shkruejmë edhe për të drejtat e femnave mirditore. Aç sa kam unë informata, femna n'Mirditë asht mjaft e emancipueme megjithse duhet të punohet ende në at drejtim.
 
Sipër