Letërsia arbëreshe

Mirësevini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Lënda e hasur këtu, mund të shfletohet pa ndonjë kufizim.
Për të marrë pjesë në diskutime e për të shkruar, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari
J

Jani

Vizitor
Letërsia arbëreshe

Letërsia arbëreshe - Një degë e letërsisë së hershme që u zhvillua jashtë Ballkanit ishte letërsia e arbëreshëve të Italisë Jugore. Ngulmimet e shqiptarëve drejt këtij shteti njihen që nga viti 1272, 1388 dhe 1393, po ato që populluan mbi njëqind qytete e fshatra në Italinë Jugore, lidhen me mesin e e shek. XV, kur shumë shqiptarë u thirrën nga mbreti i Napolit për të mposhtur një kryengritje në Itali.