Lamtumirë dentistave

S

shpresa

Vizitor
Lamtumire dentistave

Shpiket xhel për kurimin e dhëmbëve pa patur nevojë të shkohet tek dentisti.


Disa shkencëtarë francez, kanë shpikur një metodë interesante për kurimin e dhëmbëve të sëmurë, duke mos patur nevojë për dentistin.
Pasi ta vëndosni vet në dhëmbin e sëmurë, një xhel special i cili do të shndërrohet në një shkumë të veçantë, pas një kohe të shkurtër, gjithçka do të regullohet me dhëmbin tuaj, transmeton Shqipmedia.
Pra, me këtë metodë të trajtimit me xhel, do të keni mundësi që vet ti shëroni dhëmbët tuaj.


Kjo mënyrë e shërimit është e mundur, duke e aktivizuar aftësinë rigjeneruse të qelizave te dhëmbi dhe kështu arrihet deri te shërimi i plotë i tij.


Eksperimenti ka dal i suksesshëm tek kafshët, por ende nuk është provuar tek njerëzit, derisa të vërtetohet se shkuma e krijuar nga xheli në fjalë, nuk do të krijoj efekte të dëmshme në organizmin e njeriut.


Në qoftë se kjo metodë do të del plotësisht në përdorim, dentistët do të ngelen pa punë.
 
Sipër