Kush është optimist, sëmuret më pak

B

besniku

Vizitor
Kush eshte optimist, semuret me pak

Te jesh optimist, jo vetem qe redukton stresin, por forcon sistemin imunitar ndaj viruseve te zakonte qe qarkullojne, sidomos ne stinen e ftohte.

Keshtu thuhet ne nje studim te universitetit te Hamburg-Eppendorf dhe Roehampton.

"Shume studime tregojne se stresi rendon sistemin imunitar duke i bere njerezit me lehte te prekshem nga semundjet", thote nje psikolog.

Shkencetaret duan te shohin nese optimizmi redukton mundesine per t'u semurur./tch/
 
Sipër