Kur historia është e tmerrshme

A

Ale

Vizitor
Kur Historia eshte e Tmerrshme

Duket e pamundur!!!
Gjenerali Dwight D. Eisenhower kishte të drejtë
në dhënien e urdhërit që të bëheshin
shumë filmime dhe shumë foto.

OLOKAUSTI-FLIJIMI
Ekzaktësisht, siç ka qenë parashikuar rreth 60 vjet më përpara…
është një çështje Historie të kujtojmë që,
kur Komandanti Suprem i Forcave aleate
(të Shteteve të Bashkuara, Anglisë, Francës, etj.),
Gjenerali Dwight D. Eisenhower,
takoi viktimat në kampet e përqëndrimit,
ka urdhëruar që të bëhej numri më i madh i fotove të mundshme,
dhe bëri në mënyrë që gjermanët e qyteteve përreth
të shoqëroheshin deri tek këto kampe
dhe biles t’i varrosnin ata të vdekurit.

Dhe motivi cili ishte?
Ai ka shpjeguar kështu:
“Që të mbahet maksimumi i dokumentacionit
- që të bëhen filmime
- që të regjistrohen dëshmitarët,
përse (?), sepse në ndonjë moment gjatë historisë,
ndonjë idiot mund të mbështesë idenë
që e gjithë kjo nuk ka ekzistuar kurrë”.

“Gjithçka është e nevojshme për triunfin e së keqës, është që njerëzit e mirë të mos bëjnë asgjë”.
(Edmund Burke)
Le të kujtojmë që:
Mbretëria e Bashkuar
ka hequr Olokauston-Flinë
nga planet e studimeve shkollore meqenëse “ofendonte” popullatën myslimane, ku konfirmon që
Olokausti nuk ka ekzistuar kurrë..!

Kjo është një parandienjë e frikshme mbi frikën që është duke u përhapur në botë, dhe që kështu çdo Shtet është duke e lejuar të dalë në dritë lehtësisht.
Kanë kaluar më shumë se 60 vjet
nga përfundimi i Luftës se Dytë Botërore.

Ky mesazh-fakt duhet të transmetohet si një zingjir, në kujtim të
6 milionë hebrenjë,
20 milionë rusë,
10 milionë të krishterë,
dhe 1900 prifta katolikë
që kanë qenë vrarë, masakruar, përdhunuar, djegur, vdekur nga uria, poshtëruar, ndërsa Gjermania dhe Rusia e kthenin shikimin në drejtime të tjera.

Tani, më shumë se kurrë, përballë dikujt që mbështet idenë se
“Olokausti është një mit”,
është themelore të bëjmë në mënyrë që
bota të mos e harrojë kurrë.
Objektivi që duam të arrijmë duke shfaqur këtë Pawer Point
është që të lexohet, prej të paktën, 40 milionë njerëz në të gjithë botën.
Le të bëhemi unzaza e këtij zingjiri dhe të mundohemi që t’ua transmetojmë edhe të tjerëve.
Le ta themi me zë të fortë në të gjitha gjuhët e botës!

Mos e fshini nga memoria juaj!!!
Ia vlen që ta harxhojmë ndonjë minutë për këto viktima, ku vetëm njeriu din t’i kanosë.
Të bëjmë një lutje për të gjitha viktimat e “padrejtësive” që ende sot vazhdojnë të jenë, edhe se në mënyra të ndryshme…
 

Bashkëngjitje

 • image002.jpg
  image002.jpg
  23.6 KB · Shikime: 2
 • image004.jpg
  image004.jpg
  39.7 KB · Shikime: 2
 • image006.jpg
  image006.jpg
  39.2 KB · Shikime: 2
 • image008.jpg
  image008.jpg
  36.3 KB · Shikime: 2
 • image010.jpg
  image010.jpg
  48.9 KB · Shikime: 2
 • image012.jpg
  image012.jpg
  59.7 KB · Shikime: 2
 • image014.jpg
  image014.jpg
  42.4 KB · Shikime: 2
 • image016.jpg
  image016.jpg
  36.1 KB · Shikime: 2
 • image018.jpg
  image018.jpg
  63.3 KB · Shikime: 2
 • image020.jpg
  image020.jpg
  43.4 KB · Shikime: 1

Miri

Anëtar drejtues
Nje teme e tille te rrenqeth trupin dhe zemren. Ne kete teme jane te pranishme ca foto shume te forta emocionalisht, per momentin nuk do ti moderoj derisa te vije ndonje raportim i vizitoreve. Te mjeret ato qe e perjetuan personalisht nje situate te tille...:(
 
Sipër