Krishtërimi - abacia e Shën Palit

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Miri

Anëtar drejtues
2 Korrik 2012
247
2
864
Krishterimi - Abacia e Shen Palit

abacia.jpg

Është përmendur si Abaci së bashku me atë të Ndërfanës ku: “në këtë krahinë, ndërmjet lumejve të dy Fandave, prej nga në të 14-in shekull dilshin priftërinj për krejt Dalmacinë, gjenden Abacitë e Shën Palit dhe Shënmaria de Trafandina” (Shuflai) .

Më vonë zbehet roli i kësaj abacie, që si shumë të tjera kthehen në famulli të zakonshme. Për shumë kohë nuk funksionoi, nuk u ndërtua dot as në vitin 1939 kur pati një përpjekje, deri në vitin 1996 kur misionarët françeskanë ndërtuan kishën e re, në njërin prej vendeve historikë të Mirditës.