Iluzioni optik

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Joni

Moderator
6 Shkurt 2011
77
0
6
Iluzioni optik

Iluzioni optik është një percepcion i gabuar i dukurive të cilat shpesh janë të pakuptueshme dhe paradoksale. Iluzioni optik shkaktohet nga papërsosmëria e syve dhe nga përpunimi joadekuat i (ngacmimeve) të dhënave në tru. Ndryshimi në mes iluzioneve dhe halucinacioneve është se te halucinacionet ngacmimi nuk ekziston ndërsa te iluzionet perceptimi i ngacmimit është i gabuar.