Fshatari dhe farat e mençura.

V

Veptima

Vizitor
Fshatari dhe farat e mençura.

Na ishte nje fshatar ne nje maune dhe po qeronte molle. Aty u afrua nje polic dhe i thote:


- Me fal po cfare po ben?
Fshatari i kthehet dhe i thote:
- Bisnes. Qeroj mollet dhe i marr farat, se keto fara te bejne te mencura .
- Epo mire - i tha polici me bej nja tre fara.
Farat i shiste fshatari me 15 mije lek kokrra. Polici i bleu. Pasi i hengri ai u kujtua dhe i thote fshatarit:
- Po une me 15 mije lek kisha ble gjithato kile me molle pse te mora ty vetem tre fara?
- E shef qe u bere i mencur? - i thote fshatari.
- E mire - ja kthen polici - me bej nja tre kokrra tjera. :D:D:D
 
Sipër