Flalë të urta për budallën

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Munella

Anetar Fillestar
15 Qershor 2014
110
1
18
Mbas tregimeve t'lodhshme mbi smundjet asht koha edhe t'qeshim pak.
 • Mos u kasaveto se edhe mbas vdekjes sate, në botë ngelin edhe shumë budallë t'jerë
 • Me konopin e budallsë kurrë mos u l'sho me noj gropë
 • Mutin, budallën dhe zjarmin s'duhet mej trazue
 • Badallve e fmijve s'duhet m'ju dhanë t'gjitha gjanat se i lypin
 • Budalltë shpejt i konsumojnë rezervat e tyne
 • T'gjitha t'mirat e t'marrëve mundesh mej ngarkue vetëm me nji deve
 • Prej t'marrit edhe huti n'shkreti ka ik
 • Mullinin e budallsë vet Zoti e sjell
 • Budallën e pasunon edhe shpresa
 • Tek budalltë edhe andrrat janë budalli
 • Budalla asht aktiv n'tgjitha punët e tjerve vetëm n'punën e vet jo
 • Budalla i arsimuem asht ma budallë se budalla i pa shkollë
 • Nji ditë t'mirë e kishte ai që e pastroi shpien e tij prej budallëve e prej noj t'dehuni
 • Ma lehtë t'vjen me e rrotullue gurin n'përpjetze se sa me bisedue me noj budallë
 • N'tubimin e budallve gjithmonë gjinet shkaku për rrahje
 • Me thi e me t'marrë asht shumë vështirë me udhëheq
 • Sejcilit budallë, kumbona e tij i tingllon ma s'bukukuri
 • Ma mirë me pas punë me total budallë se sa me gjysëbudallë
 • N'kalendarin e budallve gjithmonë ka ditë me shi.
 • Për budallën çdo gja asht e mundshme
 • Ai që e ka ftue budallën ne ndeje do t'ketë mysafir t'sigurtë
 • Edhe n'qoftë se e mbështjell budallën me pambuk përseri do t'ja ndigjoshë zanin e kumbonsë gjatë rrotulimit
 • Budallës asgja si mungon përveç arsyjes
 • I marri nuk i pengon edhe aç shumë të tjerve aç sa i pengon vetvetes
 • T'marrve edhe gzimet u duken budalli
 • Me e msue nji budallë asht e njejtë sikur me e shërue nji t'dekun
 • Për me e shërue nji budallë t'duhet nji budallë e gjysë
 • Tek budalla çdo ditë asht Bajram
 • Nji ditë t'marrë mundesh me e anashkalu por prej nji budalle s'mundesh me shpëtu
Ka pesë shenja për me e zbulue budallën:
 1. Budalla shumë lehtë idhnohet
 2. U jep dhurata atyne që s'e meritojnë
 3. Preokupohet mbas gjanave t'pa vlerë
 4. S'e dallon mikun prej anmikut dhe
 5. I zbulon t'gjitha sekretet, t'vetat dhe të tjerve.
 • Budalltë janë t'menqëm vetëm nëpër prralla
 • Kur ta marrësh budallën n'barkë, ulu n'çoshkun e barkës
 • Nuk asht budallë ai që asht ulë n'çardak, por budallë asht ai që i ka ndihmue për me u ul aty
 • Ai që asht bashkue me budallën asht largue prej mendve
 • Nuk asht budallë ai që asht budallë, por asht budallë ai që bashkpunon me te
 • Budalla i hjedh dhjetë para n'gropë mandej jep katerdhjetë t'tjera për mej nxjerrë ato t'dhjetat
 • Budalla asnjiherë se le zjarmin t'qetë
 • Vetëm budalla kërkon mjalt n'kosheren e grezave
 • Kur budalla e ka pallton krejtsisht t're nuk e ndin vehtën t'qetë derisa nuk ia qep noj harrën ndokund
 • Budalla e njef hithin vetëm kur ta prek me gishta
 • Kur budalla ka vetëm nji enë me mjalt ban përpjekje me e ambëlsue t'gjithë Moskën
 • Krejtsisht njejtë budalla e fyen ate që e ka sjlellë n'klub dhe ate që e ka nxjerr prej tij
 • Kur takohen dy budallë jepju o Zot për me mbet gjallë
 • Nuk ka vend për dy budallë mbi nji magar
 • Budalla gjithmonë e gjenë budallën tjetër të cilin e admiron
 • Kur nji budallë bashkohet me nji tjetër budallë s'ka sakicë se mundet mej nda
 • Budallve sejcili budallë i duket i menqëm
 • Budalla gjenë budallën edhe nthellsinë e territ t'natës
 • Edhe kur guri mullinit nuk leviz budalla e di se ka asht tuj frye veriu
 • Budallës as Meka s'i duket larg
 • Shumë naltë rriten trendafilat e budallve që ujiten vetëm me lavdërime
 • Vetëm lavdoje ate që do me ia zbulue t'gjithë budallinë
 • Kur budalla fillon mej përqeshë të tjerët, t'gjithë fillojnë me qeshë me budallën
 • Sa ma shumë t'ketë budallë aç ma shumë do t'ket gaz
 • Budalla nuk qesh me ate që e shef, por me ate që e ka n'mend
 • Po mos ta hanin budalltë, buka s'kish me kushtue shumë
 • Gjarpnijtë zinën vetëm me duartë e budallve
 • Budallën e rrahin edhe kur asht tuj pa meshë
 • Buka e budallsë hargjohet ma e para
 • Budalltë t'gjithve u shërbejnë
 • Me budallë ndertohen rrugtë
 • Pulës budallsë nuk i nevojitet knusi
 • N'krye t'budallsë t'gjithë msohen me rrue
 • Budalla edhe n'haremin e sulltanit vdes i virgjër
 • Kur budalla del n'pazar, tregtartë i fërkojnë duartë.
 • Mej nxjerrë mentë n'pazar, vetëm budalla shkon ej blenë t'vetat