Fjalë të urta popullore për Miqësinë

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Miri

Anëtar drejtues
2 Korrik 2012
247
2
864
Miqësia
 • Ari në zjarr provohet, miku në rrezik kuptohet. VLORË
 • Armiku s'pritet me fjalë, por me plumb. KRUJË
 • Armiku më i rrezikshëm është, ai që harrohet. JUG
 • As buka nuk haet vetëm. JUG
 • Atje ku luftojnë dy, fiton i treti. KORÇË
 • Kur merr dërrasa të plasur, çahet e tëra. SKRAPAR
 • Kur je veti i dytë, të ngoh dhe fryma e shokut. BERAT
 • Lulja e këputur nuk lëshon më. MYZEQE
 • Me mikun ha e pi, të dhënë e të marrë mos ki. JUG
 • Mendja me mendjen, pjellin mëndje. JUG
 • Me një ka nuk bëhen pendë. JUG
 • Me nji tra nuk mban shtëpia. JUG
 • Mëson nga armiku më shumë se nga miku. JUG
 • Miku i mirë të nderon shtëpinë, miku i vjetër nuk hidhet poshtë. JUG
 • Miku është mik deri sa nuk përzihet në hallet e shtëpisë. VERI
 • Miku harrohet po të largohet. PËRMET
 • Miku i mirë vjen nga porta. BERAT
 • Nuk bëhet stani me dhi të egra. VLORË
 • Njeriu ka nevojë më tepër për dashuri, se për lavdi. JUG
 • Njeriu pa shokë, si muri pa tokë. JUG
 • Miku i mikut tim, është edhe miku im. VLORË
 • Një krah s'mban kala. GJIROKASTËR
 • Një zog që ndahet nga klloçka, e ha shqipja. SKRAPAR
 • Pa djalë e pa gocë rrova, pa shok nuk rrova. KRUJË
 • Për një shamatë, lypen dy veta. SARANDË
 • Punën nuk e bën një gisht, po e bën grushti. TROPOJË
 • Qentë le të lehin, karvanet të shkojnë përpara. JUG
 • Ruajmë nga miku, se nga armiku ruhem vetë. VLORË
 • S'bëhet lëmi me një kalli. JUG
 • S'bëhet stani me lepura. MYZEQE
 • S'mblidhen lepujt në vath. JUG
 • S'mbushet thesi me një kokërr. LUKOVË
 • Syri është më i mprehtë se kordha. JUG
 • Shejtani kur nuk ka punë rreh të birin. JUG
 • Shokë bashkë, e bukë veç. JUG
 • Trimi i mirë me shokë shumë. JUG
 • Shoku sa duhet, aq qortohet. KOSOVË
 • Shtëpinë e mbajnë të gjitha shtyllat. BERAT
 • Tek nusja hanë e pinë, te dhëndrri gja nuk dinë. VERI
 • Të më mbrosh atje ku s'jam, se ku jam mbrohem vetë. LIBRAZHD
 • Uji fle, hasmi s'fle. LIBRAZHD
 • Ankohet kalorësi se po i varen këmbët. VERI
 • As nuk kam, as më mbarohen. KAVAJË
 • Bjer, o zot, mikun; të haj dhe i zoti i shtëpisë. LABËRI
 • Bota të jep aq sa t'i kesh dhënë asaj. JUG
 • Bukë e kripë e zemër. KAVAJË
 • Çilet dera, rritet ndera. VERI
 • Dora lanë dorën, të dyja lajnë faqet. ELBASAN
 • Edhe pula jote në kopshtin e botës të duket e majmë. KOLONJË
 • Fshati digjet, plaka krihet. JUG
 • Fukara jam, po shpirtin nuk e kam fukara. VERI
 • I mirë për shokë, e i lig për vete. JUG
 • Bukën tënde ha, hall të botës qa. LUNXHËRI
 • Çezma i lan të gjithë, veten nuk e lan. DELVINË
 • I fundit ja do qaj, ja do qeshë. LABËRI
 • I qan hallin kalorësit. DURRËS
 • I zoti i shtëpisë, rri në fund të urave të zjarrit. POGRADEC
 • Jo gjithmonë "mirë se të gjeta" po edhe "mirë se erdhe". ELBASAN
 • Kafeja është e zezë, po të zbardh faqen. JUG
 • Nga fryn era kthen gëzofin. DIBËR
 • Kam qeshur të tjerë, më mbiu në derë. KORÇË
 • Keq më vjen, po dëm s'më bëhet. SKRAPAR
 • Ku s'të thërresin, mos shko; ku s'të pyesin, mos kuvendo. ELBASAN
 • Këpucari i ka këpucët e grisura. JUG
 • Kërkon të zërë gjarpërin me dorë të botës. JUG
 • Kopraci s'të jep të zezën e ullirit. JUG
 • Ku bien daullet të çojnë këmbët vetë. SKRAPAR
 • Ku rënça mos u vrafsha. VLORË
 • Kur të kem me thasë, të të jap një trastë. SHIJAK
 • Kur të vjen nevojtari në derë, po s'pate gjë, jep një gotë ujë. SKRAPAR
 • Kush ha vetëm, vdes dhe vetëm. JUG
 • Kush shkon pa thirrë, kthen pa u përcjellë. SHKODËR
 • Kush vete i paftuar, e gjen sofrën pa shtruar. ARBËRESHËT
 • Kush vjen rrallë, ha bakllavanë, kush vjen shpesh ha përsheshë. KRUJË
 • Le gomari që na ngordhi, po s'na lënë as mizat rehat. KORÇË
 • Lype se s'ta jep, merre se nuk thotë gjë. KAVAJË
 • Mali me mal s'piqen, po njeriu do piqet. JUG
 • Me çfarë syri do më shofësh, me atë do të shof. ELBASAN
 • Merr belanë e botës e vë në krye të votrës. ELBASAN
 • Miku i afërt nuk ka nder, se vjen përherë. MYZEQE
 • Miku i thirrur, duhet përcjellun. MIRDITË
 • Miku nuk vjen për thelë e lëng, po për fjalë e për kuvënd. KRUJË
 • Mikut i lëshohet vendi dhe i dëgjohet kuvendi. KRUJË
 • Mirmëngjes, me interes. FIER
 • Mos qesh në shok, se e gjen në kokë. KOSTUR
 • Mos e lëndo ku i dhemb. JUG
 • Në daltë djalë të na rrojë, në daltë çupë, të të rrojë. JUG
 • Në shtëpinë e të varurit, nuk zihet litari me gojë. DELVINË
 • Nuk dua mish e kabuni, po dua, ner e sajdi. KAVAJË
 • O bark, o qerrata, këtu gjete, këtu ha. BERAT
 • Pa para njeriu ha dhe një thes me kripë. VLORË
 • Peshku në det, kripa në tokë, po bashkohen në tigan. KORÇË
 • Prifti më përpara bekon mjekrën e tij. KOLONJË
 • Pula bëri venë, gjelit i dhemb barku. KUÇ
 • Pushka e trimit dhe sofra e xhymertit, janë gjithmonë plot. SHKODËR
 • Qenit hidhi një kockë, të pushojë. SKRAPAR
 • Rrugën për te miku, mos e lër të zërë bar. FIER
 • Sevapi as shitet, as blihet. JUG
 • Sqepari bishtin e shokut e gdhend, të tijin jo. PËRMET
 • Ta shef bojën, sa ta ka nevojën. SKRAPAR
 • Trimi nderon trimin, i mençmi të mençmin, i ligu të ligun. TROPOJË
 • Unë ha kumbulla, ty të mpihen dhëmbët. JUG
 • Ustai nuk ka shtëpi. MYZEQE