Fjalë të urta popullore për Lirinë

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Miri

Anëtar drejtues
2 Korrik 2012
247
2
864
Liria
 • Ai që ndërton me djersë, mbron me gjak. JUG.
 • Ai që bahet i butë si dele e hanë ujqtë. KOSOVË
 • As veshi të mos mbajë plur, as këmba të mos durojë gjemb. JUG
 • Bilbili te kafazi s'këndon nga qejfi, po nga marazi. SHKODËR
 • Breshka po ferrën don. KAVAJË
 • Buka e botës s'të ngop. KORÇË
 • Buka e botës, laku i kokës. SARANDË
 • Burri nuk shtrihet as për së vdekmi. MIRDITË
 • Çdo mal e din barrën e vet. PRIZREN
 • Çdo njeri është mbret në shtëpinë e tij. JUG
 • Çdo shpresë fluturon me krahët e saj. JUG
 • Ç'hall ke, vështroje. VERI
 • Dasëm pa mish nuk ka. KORÇË
 • Dasma do mish, lufta do gjak. ELBASAN
 • Dele e butë në qafë të ujkut. JUG
 • Dora e huj të krun, po jo ku të kruhet. KOSOVË
 • Ec me këmbë tueja e jo me mend e huaja. SHKODËR
 • E di gjalmi ç'ka torba. PËRMET
 • E di vetë gomari ku i vret samari. JUG
 • Gunë e huaj s'të mban ngrohtë. KOLONJË
 • Gjithkush teshat i lan në shtëpinë e vet. VERI
 • Hallet e mia i di trari im. ELBASAN
 • Hall me qè e hall me buaj, po më keq me qè të huaj. MYZEQE
 • I zoti ia sheh plagën kalit, nën samar, se qiraxhiu, ngrihet e shkon. KORÇË
 • Jeton bleta majë malit, jeton dhe miza nën bisht të kalit. KORÇË
 • Kali i botës s'të nxjerr jashtë portës. SARANDË
 • Kafshata e huaj të mbet në fyt. SHKODËR
 • Këmba e di se ku e vret këpuca. LUKOVË- SARANDË
 • Kur se mbajnë njëzet e katër tuejt, nuk e mbajnë as katërdhetë e tetë të huejt. SHKODËR
 • Kur m'i punonin arat, u liga dhe u thava, kur i punova vet, u maha dhe u ringjalla JUG
 • Kur s'ka trimni, s'ka liri. KOSOVË
 • Kush mba vesh botën, prish kokën. GJIROKASTËR
 • Kush merr mendjen e botës, i sjell dëm kokës PËRMET
 • Kush s'lufton për liri, robërinë e ka në shpi. KOSOVË
 • Kush unj qafën i bie zverkut. JUG
 • Ku të ha, kruaje. GJIROKASTËR
 • Leku i huj, peshon rëndë në xhep. PUKË
 • Liria fitohet e nuk dhurohet. JUG
 • Liria fitohet vetëm me gjak. KOSOVË
 • Liria i ka rrënjët në gjak. JUG
 • Liria nuk blehet me para e me tokë, po fitohet me gjak e me kokë. KOSOVË
 • Liria vjen kur s'i duhesh vdekjes. BERAT
 • Më mirë një ditë në liri, se njëqind vjet në robni. KRUJË
 • Më mirë i lig e i lirë, sesa shëndoshë e me zinxhirë. KRUJË
 • Më mirë nën hijes ne ferres sime, sesa nën hijen e fikut tonë. KOSOVË
 • Më mirë një ditë gjel, sesa tre ditë pulë. ELBASAN
 • Më mirë Sokol një herë, se sorrë gjithherë. SHKODËR
 • Mashë e tjetrit mos u bëj. JUG
 • Me dorën e tjetrit, mos vrafsh as gjarprin. SHIJAK
 • Me duart e mija rrafa kokën time. MYZEQE
 • Më e urtë se delja nuk ka, por edhe asaj i ngjiten ferrat pas. BERAT
 • Më mirë gomar, po tëndin, se kalë, po të botës. LUKOVË
 • Më mirë nën dhè i mbuluar, se mbi dhè i gjynjëzuar. SKRAPAR
 • Më mirë të vdesësh duke luftuar, sesa të rrosh i gjynjëzuar. SKRAPAR
 • Më mirë të vdesësh në këmbë, sesa të jetosh në gjunjë BERAT
 • Më mirë zog e në liri, sesa bilbil e në kulvi. KURVELESH
 • Mikun nderoje dhe vëre në qoshe, po ozt shtëpie të jesh vetë. JUG
 • Mish të ngordhur edhe egërsira nuk ha. SKRAPAR
 • Mjer ai që pret nga tjetri! JUG
 • Mjer puna ime, qe se bani dora ime. KAVAJË
 • Mos shko maz pas pele. KOSOVË
 • Mos shko pas qerres së tjetrit. SKRAPAR
 • Mos u ban mjaltë, se të han mizat. SHKODËR
 • Nën hije as bari nuk ngren krye. JUG
 • Nuk rron peshku pa ujë. KOSOVË
 • Një gjë që të merr dora, mos prit të ta japin. JUG
 • Një punë që s'e bën vetë, mos kërko të gjesh të metë. TIRANË
 • Për çdo punë, puth dorën tënde. ELBASAN
 • Po nuk nderove veten, s'të nderon njeri. VLORË
 • Pyet shtatë a tetë, e bëj si di vetë. VLORË
 • Qafa e unjur, koka e prerë. LUKOVË
 • Qëndro shtyllë e mos u bëj urë. KRUJË
 • Rrushi varet në degët e vet. LUSHNJE
 • S'bëhet dasma pa thyer kupa. ARBËRESHËT E ITALISË
 • Gjithsecili në punën e tij është zot. JUG
 • S'mbahet shpirti me falimnders. VERI
 • Syri i të zotit plehron arën. JUG
 • Shqiponja nuk gjuan miza. KRUJË
 • Trimëria dhe liria janë si nanë e bijë. KRUJË