Fjalë të urta popullore për Besën

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Miri

Anëtar drejtues
2 Korrik 2012
247
2
864
Besa
 • Edhe sikur deti uje te behej per te varfrin nuk ka luge. "(Kosovë)
 • Ajo që ke frikë të gjen. Elbasan
 • Ai që s'ka gojë, vdes pa ardh dita. Elbasan
 • Ai që s'tutet me fjalë, s'tutet as me pushkë. Kosovë
 • Atë që pështyn, mos e lëpij. Gjirokastër
 • Atë që të qëllon me gur, mos e qëllo me bukë. Vlorë
 • Ai që hyn në lumë edhe do laget. Korçë
 • Amanetin e mban toka. SHKODËR
 • Amanetin as deti nuk e mban, e qet në lëndinë. Dukagjin
 • Burri flet përpara syve e jo pas shpine. Elbasan
 • Burri një herë ka lerë, nji herë do të vdesë. Kurvelesh
 • Burri o të fal, o të var. Gjirokastër
 • Burri s'matet me pëllëmbë po me zemër. Skrapar
 • Burri o të mbyt, o të fal; i ligu as të mbyt, as të fal. Shkodër
 • Besa asht ma e fortë se vdekja. KRUJË
 • Besa e burrit, pesha e gurit. VERI
 • Burri i mirë flet një herë. KRUJË
 • Burri lidhet për gjuhe, kali për kapistre. ELBASAN
 • Çakallit lëshoi ujkun. Elbasan
 • Çkul dhëmbin, të të shëndoshen kryet. Jug
 • Ç'pret nga ai që trembet ngas hija e tij. Kurvelesh
 • Dajaku ka dalë nga xheneti. Kavajë
 • Delen e mplakë frika nga ujku e gërshëra. Devoll
 • Derri do plumbin, nuk zihet me duar. Lushnjë
 • Ditëgjati s'bëhet ditëshkurtër me nëmë. Lunxheri-Gjirokastër
 • Drunë e shtrëmbër e djeg zjarri. Shqipëri e mesme
 • Detit i ka hije vala, burrit i ka hije fjala. VLORË
 • Deti njihet në valë, burri njihet në fjalë. SARANDË
 • Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë. Elbasan
 • Dhelprës me dhelpëri, ujkut me trimëri. Jug
 • E nxehta del me të nxehtë, e ftohta me të ftohtë, helmi me helm. PËRMET
 • Frika nuk e len lepurin me u majtë. SHKODËR
 • Frika ruan vreshtin, bekçiu nuk është gjithnjë. VLORË
 • Frika nuk e lë lepurin të vërë dhjamë. KOLONJË
 • Fusha bën baltë, mali bën furtunë. MYZEQE
 • Gozhda nxjerr goxhdën. VLORË
 • Gungaçit vetëm varri ia drejton samarin. SHKODËR
 • Guri i rrumbullkët nuk zë vend. JUG
 • Gjalpin e ruan kripa. GJIROKASTËR
 • Gjersa të mejtonet i mënçuri, i marri mbaroi punën. KORÇË
 • Hidhëroju dikujtë aq sa ka dituri. Preshevë
 • I madh është edhe plepi, por e fëlliqin sorrat. TIRANË
 • Ku do të dijë hëna se lehin qentë. VLORË
 • Ku ngul hunë var hejbet. JUG
 • Ku rafsha mos u vrafsha. FERIZAJ
 • Kur i morën armët Lekë Dukagjinit, tha: "Ma mirë me thon qe Leka, se qe vorri i Lekës". KOSOVË
 • Kur ke zemër ke edhe krahë. KRUJË
 • Kur ngordh gjarpri, ngordh dhe helmi i tij. JUG
 • Kush kërkon gjen. PËRMET
 • Kush është trim me mend, se trima budallenj ka sa të duash. JUG
 • Kush ka dhëmbë të fortë, breh dhe kockën. DEVOLL
 • Kush ka frikë nga hija e tij, le të mos tundet nga vendi. JUG
 • Ku është besa aty është dhe shpresa. KORÇË
 • Mos ki frikë nga hasmi, po nga miku i rremë. SARANDË
 • Nga del fjala del dhe shpirti. JUG
 • Po nuk e pate të ligun brenda, nuk të vjen nga jashtë. VLORË
 • Pushka don pushkën. TROPOJË
 • Pyet detin sa lumenj derdhen në të. KOLONJË
 • Qeni i pangopur të ha. SKRAPAR
 • Qeni i tërbum do vra, se tërbon dynjanë. ELBASAN
 • Rrallë vritet burri që ka shumë armiq. JUG
 • Si mjer peshkatari që ka frikë nga lumi. JUG
 • S'ka qeder shqiponja, nga mushkonjat. BERAT
 • Shqerra që s'thërret mëmën humbet. JUG
 • Trimëria e kthen plumbin mbrapsht. JUG
 • Trimi e ka me vete fatin. VLORË
 • Trimin vraje, po mos e shaj. Kolojnë
 • Uji rrjedh pikë-pikë e ha gurin. JUG
 • Zjarrit po nuk i fryve, nuk ndizet. ELBASAN