Filmi anti-islam, reagon ashpër Myftiu i Shkodrës

A

Antoni

Vizitor
Filmi anti-islam, reagon ashpër Myftiu i Shkodrës

timthumb.php

Reagimet ndaj filmit amerikan anti-islam të shfaqur kohët e fundit dhe që ka sjellë reagime të ashpra në botën islame, nuk kanë munguar as në Shqipëri. Myftiu i Shkodrës , Imam Muhamet Sytari gjatë faljes së hytbes të premten tek xhamia e medresesë së djemve në Shkodër e ka cilësuar këtë film si fyerje ndaj religjioneve fetare duke theksuar se është një gjë e gabuar të ndërhysh në shenjtërinë e të tjerëve.
Në fjalën e tij,lidhur me këtë film, myftiu Sytari ka theksuar se, “kështu jemi të alarmuar të gjithë ne dhe duhet të alarmohemi në këto ditë kur shohim dhe dëgjojmë se ata të cilët u përpoqën ta vrisnin dhe ta eliminonin fizikisht Pejgamerin tonë sa ishte gjallë, sot kanë bërë një film, filmin e turpit të tyre. Dikur bënin karikatura dhe karikaturat u dolën për hundësh atyre dhe kujdestarëve të tyre. Tani bënë një film. Prandaj ato të cilët menduan të lëndonin Prejgamerin tonë, në të vërtetë kanë prekur shenjtërinë e çdo feje në këtë botë”.
Në mbyllje të kësaj hytbe, myftiu Sytari dënoi të gjitha fyerjet që i bëhen besimeve fetare dhe tha se gjithmonë duhet të kemi shpresën e varur në krijuesin pasi do vijë koha që të gjithë ta shohim ndriçimin e tij që do të na shndrisë të gjithëve. /E.L/

\shekulli\
 
Redaktimi i fundit nga një miratues:
Sipër