Energjia elektrike do të vijë nga hapësira.

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari
S

shpresa

Vizitor
Energjia elektrike do te vije nga hapesira.

Japonia po programon instalimin e nje impianti fotovoltaico gjigand ne hapesire , i cili do te prodhoje energji elektrike dhe do ta trasmetoje ne Toke me rrjet pa fije . Fantashkence? Duke pare koston e larte duket me shume si nje fantaekonomi

Brenda 2040 pothuajse 300.000 banesa japoneze mund te perdorin per here te pare energji elektrike te prodhuar ne hapesire : sipas shkrimit nga agjensia per shtyp Bloomberg kolosi i elektronikes Mitsubishi dhe IHI Corp jane bashkuar ne nje projekt me kosto prej 30 miliarde euro per te ndertuar nje impiant gjigand fotovoltaik ne orbite.
Energjia me mikrovale. Projekti i pershkruhet ne nje dokumet prej 15 faqesh i shperndare nga Ministria e Tregtise japoneze: centrali do te jete i perbere nga 4 km katrore panele diellore qe do te prodhojne 1 GW korrent. Do te inststalohet 36.000 km ne lartesi dhe do te transmetoje energjine ne Toke pa kavo, fale nje teknologjie te re me mikrovale per te cilen Mitsubishi po punon qe prej 4 vitesh.
Kostot... hapsinore. Limiti me i madh i ketij projekti ambicioz duket se eshte vetem pjesa financiare: prodhimi i korrentit hapsinor , per te qene ekonomikisht i leverdisshem , duhet te kushtoje 1 te qinten e asaj qe kushton tani, por brenda 30 viteve te ardhshme gjerat do ndryshojne . Per momentin qeveria e Sol Levante dhe Agjensia Hapsinore Japoneze kane ne plan leshimin ne 2015 te nje sateliti me disa panele diellore me qellim , testimin e transmetimit te energjise pa fije nga ionosfera ne Toke.
Amerika vendqendro. Po amerikanet? Nuk duket se jane te terhequr nga kjo teknologji: nga 2007 deri me sot jane investuar vetem 80 milione dolllare ne kerkime sporadike. Dhe ,duke pare krizen ekonomike dhe prerjet e vendosura nga Presidenti Obama programeve hapsinore, situata nuk duket se do te ndryshoje per momentin.