Energjia e ripërtëritshme

J

Jani

Vizitor
Energjia e ripërtëritshme

Vendi që investon në energjinë e ripërtëritshme më shumë? Sipas edicionit të fundit të Indekset Renewable Energy Vendi atraktivitetin, renditja e vendeve në fjalë për të pastruar energjinë e prodhuar nga Ernst & Young, është Kina. Në tremujorin e tretë të vitit 2010, shpenzimet në këtë vend në fushën e energjisë së erës vetëm përbënte rreth gjysmën e investimeve globale në sektorin. Me fjalë të tjera, thonë ekspertët, është si një turbinë, dy u sollën në punë në Kinë. Bazuar në këto rezultate, Italia është në vendin e gjashtë, pas SHBA (vendi i dytë), Gjermania, India dhe Mbretëria e Bashkuar
 
Sipër