E lezha tha per conin

Lek

Anetar Fillestar
E lezha tha per conin

attachment.php
Vilson culaj promovimi.jpg

E LEZHA THA PER CONIN

Carpe Diem (Zotëroje kohën) - Horaci…
Koha e Culajt kërkon energji për ta vënë në lëvizje si mendim dhe frymëzim poetik
Për poetin koha është amshim,
Në poezinë e tij njeriu nuk vdes, por shpirtëzohet në fjalë,
Marrëdhënia e poetit me Krijuesin synon ta transformojë kohën e njeriut.
Dy kohë” të Vilson Culajt nuk është ngutje për të shijuar unshëm të mirat tokësore.
Duke mbetur poeti ndryshe, medidativ, filozofik, metafizik dhe metaforik, i fjalëve të kursyer
Dy kohë” është një arritje e re për autorin dhe poezinë shqipe që shkruhet në Kosovë e më gjër
M’u përforcua kjo bindje kur shfletova etshëm librin poetik, “ Dy Kohë” të Vilson Culajt.
Poezia e Vilson Culajt është me densitet të lartë mendimi.
Ai…V… është i kudogjendshëm dhe i kudokohshëm, se ka ditur ta zbulojë, ta besojë, ta ndjekë dhe ta strehojë përgjithmonë Zotin në qenien e vet.
Jo vetem unë kam çelesat e thesarit poetik te Vilsonit
Jane te rralle njerezit e vargut me nje vetedije kaq te thelle per kolektivitetin
Nuk kam gjetur goditje e dajak me te mire sesa vargjet eVilsonit n ekete rrafsh , pra per harruesit e e kaluares sone kombetare
Culaj eshte product I nje tradite mbareshqiptare
Nuk kam lexuar asnje liber poetik qe rrok kaq gjeresisht dhe te trajtoj kaq skajshem kohen si aks artistic
Libri tashme eshte ndertuar sin je godine e bukur misteriaoze
Beatriçja e poetit Culaj fillon te Beatriçia e Dantes te permbyllura m evargje Eseniniane
Poezia ,, Bisede me Kleopatren ‘’ mund ta quajm poezi namë – mrekulli
Poezia ,, Loti I Tamares’’ ngjane me poezine e Fishtes ,, Nje Lule Vjeshte’’’
Ai eshte aty afer Fishtes me vlera tha dikush tjeter
E disa rrotulluan syte nga xhelozia, dikush u buzeqesh nga gezimi
O sa pak miq ka njeriu kur e therret lavdija
Vilsoni eshte ne kerkim te perhershem e essences se dashurise…
E cka nuk thane tjeter ne ate dite gezimi
CONI THA PER LEZHEN :
,, Ky eshte pagezimi im kulturor’’ Coni…
Coni do te thote per LEZHEN e njerezit e saj
,, NE PO NDAHEMI POR MBETET DASHURIA, KUJTESA E MIRE, DHE RESPEKTI I PERJETSHEM PER JU’’

12. 04.2014 Lezhë
 

Miri

Anëtar drejtues
Sikur te besh edhe nje parathenie se per çka behet fjale, kush jane personat ne foto dhe çfare po bejne? Do te ishte akoma me informuese per lexuesit.
 

Lek

Anetar Fillestar
Ishte promovim libri ne Lezhe "Dy Kohe" nga Vilson Culaj ne Bibloteken "At Gjergj Fishta" Lezhe ne kembe Aleksander Gjokaj,krahas tij autori Vilson Culaj,pastaj krahas autorit Dekani i Fakultetit Juridik te "Haxhi Zekes" Peje Dr.Sc.Kolë Krasniqi ,pastaj Albert Gjokaj dhe Prof.Pjeter Marku ishte nje promovim i shkelqyeshem ne muajin prill 2014 ,suksese
 

Miri

Anëtar drejtues
Përshëndetje z Lek.
Pas një verifikimi, kemi arritur ne konkluzionin që jeni i po njëjti anëtar që ka filluar temën.
Është e ndaluar kategorikisht përdorimi i llogarive të shumta nga po i njëjti person.
Lutemi të na tregoni se cila llogari u intereson, në mënyrë që të shkrijmë të dy llogaritë, në një të vetme.
Nëse keni pasur pengesë me qasjen ne faqe, duhet të na kontaktoni dhe jo te regjistroheni sërish.

Në rast se nuk do të ktheni përgjigje në 3 ditët e ardhshme, llogaritë do të bashkohen automatikisht, duke mbajtur atë të parën si kryesore.

Për çdo paqartësi mos hezitoni të na kontaktoni.
 

Miri

Anëtar drejtues
Llogarite jane bashkuar.
Ne rast veshtiresie ose pengese na kontaktoni, jemi ne dispozicion.
Ju informojme qe me ane te panelit mund te ndryshoni te dhenat e profilit, Psudonimin - passwordin - emailin etj etj.

Ju falenderojme dhe kerkojme ndjese per faktin.
 
Sipër