Bëhet realitet: Tani mund të mësosh çfarë do bëjë dikush nga

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari
B

besniku

Vizitor
Bëhet realitet: Tani mund të mësosh çfarë do bëjë dikush nga
Prej kohësh kjo ka qenë një ëndërr për shkencëtarët dhe zyrtarët e forcave të sigurisë dhe zbatimit të ligjit.
Tani shkencëtarët që monitorojnë aktivitetin e trurit mund të përcaktojnë se çfarë do të bëjë një njeri përpara se ai të ndërmarrë ndonjë veprim. Edhe pse është e mundur të mësohet se çfarë do të bëjë dikush pak sekonda para se ta bëjë, ky zbulim cilësohet gjigante. Jason Gallivan, nga Universiteti i Ontarios, që ka udhëhequr këtë zbulim, thotë se ky është një hap i konsiderueshëm për të kuptuar se si i planifikon veprimet truri.
Për më shumë se një vit vullnetarëve të këtij studimi iu monitorua truri përpara se të kryenin veprime të ndryshme. Duke parë sinjalet përpara veprimeve, shkencëtarët ndërtuan një mënyrë parashikimi.