Aty ku mungon dashuria, lëshon rrënjë mjerimi,skamja,ndarja,mallkimi dhe vdekja

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Lek

Anetar Fillestar
4 Nëntor 2011
13
0
1
Aty ku mungon dashuria, lëshon rrënjë mjerimi,skamja,ndarja,mallkimi dhe vdekja

( Fjalë e vjetër)

Nga:Lekë Mrijaj -14.02.2013.

Të gjithë ne në ketë botë - jetë duhej kuptuar se jeta pa dashuri nuk ka kuptim nëse nuk kemi dashuri jemi në kundershtim të plotë me parimet e Zotit dhe jetës pra nëse nuk u permbahemi ketyre parimeve i sjellim vetës sonë kaos-krizë të brëndshme shpirterore jo-stabilitet mjerim, trishtim,mallkim dhe vdekje,pra me një fjalë :Aty ku mungon dashuria, lëshon rrënjë mjerimi,skamja dhe vdekja ( fjalë e vjetër ).Jeta pa dashuri është sikur qielli pa dritë e hënë dhe sikur fëmija pa nënë.

Festen e Shën.Valentinit nuk duhej kuptuar vetëm si festë e të dashuruarve ( çifteve fejuarve,martuarve… ) por festë fundë e krye të dashurisë se pergjithshme jetësore kjo festë nuk njeh limitime,perkufizime nuk njeh ndarje,grup moshë i ri apo i vjetër pra realisht nuk bënë dallim se ciles shtresë-kategori i takon,i pasur apo i varfër i bardhë apo i zi.Dashuria në pergjithesi është dhurata me e shkelqyer e ndritur e bekuar e dhënë nga vetë Zoti i ynë.Nese neve na mungon kjo dhuratë - dashuria njerëzore ( familjare,vëllazerore,shoqërore,miqësore ), atherë plotësisht jemi në kundershtim me urdhërat e Hyut tone të qiellit dhe tokës dhe Shën Valentinit të martirizuar për dashuri të pergjithshme.

Dashuria është dhurata më sublime - fisnike e Zotit-Hyut të gjithëpushtetshem më të cilin dashuri gjendet paqja Hyjnore e shpirtërore e njeriut.dashuria në jetë vertetë të jep inspirim,frymëzim ndriqim,aromë të gjallë me ngjyra të shkelqyera prandaj neve duhet kategorisht ti permbahemi te gjitha ketyre parimeve shënjterore nese i permbahemi atherë nuk duhëj të frikësohemi nga e keqja në jetë pra gjithmonë do të kemi bekimin dhe dashurin nga Hyut të gjithepushteteshem.

Kremtja e Shën Valentini është vertetë një ditë e veçantë popullata në rruzullin tokësor kremton - feston i lumtur duke i dhenë të dashurve të tyre dhurata për ta kujtuar kënaqesinë-dashurinë shpirtërore ne pergjithesi qe e ka vetë njeriu i mire mbi tokë.
Festa e Shënjtë e Shën Valentinit 14.shkurti.pra është një ditë e çmueshme,gëzueshme dhe e këndshme ditë falënderimi per Zotin e Erosit prandaj, kremtimi i kësaj dite të ketij Shënjtori - Shën.Valentinit shënohet edhe ne Shqiperi,Kosovë dhe në mbarë Trojet tona Etnike Shqiptare e Diasporë.Shkembehen dhurata simbolike kartolina,lloji lloji lulesh… e cila dhuratë u sjell zëmrave tona gëzime,shpirt, ngrohtesi, sinqeritet,urti dhe dashuri në jetë.

Gëzuar…Dita e Shën.Valentinit Shqiptarë të të gjitha Trojeve Etnike dhashtë Zoti qe tek populli ynë të mbizotërojë dashuria Shpirtërore,Kombëtare në jetë pra me vullnet dhe dashuri ti menjanojmë një here e pergjithmonë baticat dhe zbaticat,urrejtjet
ndër-vëllazerore e partiake ,krizat,inatet,xhelozitë,streset ( të keqën ) te cilat keto të kriza mund të na shpiejnë në një qorrësokak-udhë pakrye.
 
A

Antoni

Vizitor
Pershendetje zoti Lek.
Nuk kam çfare te shtoj persa i perket temes apo asaj çfare keni shkruar sepse jam dakord me gjithçka keni shprehur dhe uruar.

Donim tju benim nje sygjerim te vogel persa i perket temes:
Lutemi te gjeni kategorine sa me te pershtshme per temat tuaja dhe mos perserisni titullin e temes dy here.