Antisemitizmi

Mirë se vini në rrjetfaqen MIRDITA.COM
Përmbajtja e hasur këtu, mund të shfletohet lirshëm.
Për të shkruar dhe marrë pjesë në diskutime, duhet të keni një llogari dhe të identifikoheni.
Shpresojmë që prania juaj, të ndikojë në përmirësimin dhe pasurimin e faqes.
Krijoni një llogari

Joni

Moderator
6 Shkurt 2011
77
0
6
Antisemitizmi

Antisemitizmi si termë politik është futur në Evropë më 1879 nga W. Marr për shtimje kundër Jahudive (nuk i drejtohet tërë popullin semitikë).
Antisemitizmi është i lidhur ngushtë me historinë e hebrenjve që nga shpërndarja e tyre npër botë. Antisemitizmi është paraqitur në kulturën krishtere me fitimin e barazisë qytetare të hebrenjve në Gjermaninë dhe Francës e shekujve XVII dhe XIX.