Çfarë është Fati ?

B

besniku

Vizitor
Cfare eshte Fati ?

Ja si e kane perkufizuar disa filozofe fatin:

Arthur Schopenhauer: "Nje fjale e urte antike thote, me shume te drejte, se ne bote mbizoterojne tri fuqi: dituria, forca fizike dhe fati. Mendoj se kjo e fundit eshte me e fuqishmja. Ne te vertete, rrjedha e jetes mund te krahasohet me lundrimin e nje barke ne det; me diturine tone e drejtojme barken dhe me forcen fizike veme ne levizje rremat. Fati luan rolin e eres."

Gibran: "Fati vjen pa paralajmeruar dhe te veshtron me sy te frikshem, te mberthen nga gryka dhe te perplas perdhe, te godet me shqelma te hekurt dhe pastaj iken duke u zgerdheshur. Por, shpejt, ai kthehet e, duke kerkuar ndjese, te ngre me gishtat e lehte si mendafshi e kendon per ty nje kenge shprese."

Friedrich Nietzsche: "Perpara se fati te na godase, duhet ta marrim per dore si nje femije dhe ta rrahim; por, pasi na ka goditur, duhet te perpiqemi ta duam."

De la Rochefoucauld: "Fati korrigjon ato te meta qe arsyeja nuk do te mund te na i korrigjonte."

Erakliti: "Karakteri i njeirut eshte fati i tij."

Feuerbach: "Fuqite qe percaktojne fatin e njeriut jane intelekti dhe vullneti."

De la Rochefoucauld: "Fati ben qe te shkelqejne virtytet dhe veset tona, ashtu sikurse drita ben qe te shkelqejne sendet.

Po juve si mendoni, si do t'a perkufizonit fatin? Jeni dakort me ndonje nga keto filozofe apo keni perkufizimin tuaj?
 
Sipër