kisha

 1. Miri

  Krishtërimi - disa nga kishat kryesore të Mirditës

  Krishterimi - Disa nga Kishat kryesore te Mirdites Në këtë artikull kemi mbledhur disa nga kishat kryesore të Mirditës, kemi vedosur edhe zonën përkatëse të tyre. Ne rast se mungon ndonjë lutemi të na e dergoni, do ta azhurnojmë menjëherë. Faleminderit dhe lexim të këndshëm. Shënkolli i...
 2. Miri

  Krishtërimi - kisha katolike e Mirditës

  Krishterimi - Kisha katolike e Mirdites Krishtërimi shqiptar është me rrënjë latine. Shën Pali dhe Shën Pjetri janë të lidhur drejtpërdrejt me Ilirinë në përhapjen e krishtërimit; i pari përmes predikimit në këto treva, i dyti përmend Ilirikumin si një trevë të rëndësishme për kohën. Në kohën...
 3. Miri

  Historia e Mirditës - Kisha dhe Prelatët

  Historia e Mirditës - Kisha dhe Prelatët Kisha dhe Prelatet katolik përbëjnë një faktor kryesor në frymëzimin e shqiptarëve në luftë, por dhe në forcimin dhe konsolikimin e Principatës së Mirditës (ata kryen misionin e aristokracisë dhe të prijësve që mungonin tashmë). Në kushtet kur emigroi...
Sipër