greke

  1. Miri

    Qyteti Rubik - sipas mitologjisë greke

    Qyteti Rubik - sipas mitologjisë greke Sipas mitologjisë greke hyjnia Robigo ka qenë hyjnia që personifikonte ndryshkun, një sëmundje që prekte drithërat. Për nder të saj në këto anë bëheshin dhe festa, ku njerëzit i luteshin asaj që ta largonte ndryshkun nga drithërat. Në ato festa që ishin...
Sipër