fejesa

  1. Miri

    Tradita Mirditore - Fejesa Shqiptare

    Tradita Mirditore - Fejesa Shqiptare Fejesat ne Mirdite, pothuajse ne përgjithësi, janë ba ne moshe te re te djalit dhe te vajzes: ne vitet e para te lindjes, ne djep, ose ka ndodhe edhe para lindjes, mbas pak ditesh qe kishte linde vajza, shkonte me i urue jete te gjate dhe me i lane shejin...
  2. Miri

    Tradita Mirditore - Si bëhej Fejesa në Mirditë

    Tradita Mirditore - Si bëhej Fejesa në Mirditë Zakonisht fejesat e rregullta kryhen me shkuesi dhe pothuejse ne pergjithsi shkuesinat i bajne mashkujt e shume rralle femnat. Kur don me i gjete kush nuse djalit, porosit miqtë, dashamiret, nipat, dajat e te tjere te njohun, për me i gjete kund...
Sipër