abacia

 1. A

  Abacia e Mirditës

  Abacia e Mirditës Shënime historike rreth Abacisë së Mirditës Përveç legjendës së tre vllazenvet që u ndanë, njeri, i madhi tue marrë Shalën (prej kah Shala mori emnin si krahinë), tjetri shoshën, tue ngulë në Shosh dhe të tretit ma të voglit s'i mbet tjeter me thanë veç " E mirë dita qoftë për...
 2. Miri

  Krishtërimi - abacia e Shën Palit

  Krishterimi - Abacia e Shen Palit Është përmendur si Abaci së bashku me atë të Ndërfanës ku: “në këtë krahinë, ndërmjet lumejve të dy Fandave, prej nga në të 14-in shekull dilshin priftërinj për krejt Dalmacinë, gjenden Abacitë e Shën Palit dhe Shënmaria de Trafandina” (Shuflai) . Më vonë...
 3. Miri

  Krishtërimi - abacia e shën Mërisë në Ndërfanë

  Krishterimi - Abacia e shen Merise ne Nderfane Në vitin 1888 do të ristrukturohej juridiksioni i Abacisë së Oroshit. Prend Doçi ishte i vendosur në rimëkëmbjen e saj. Kur erdhi Doçi e gjeti Abacinë me dy famulli: Orosh dhe Spaç. Brenda 2 vjetëve e zgjeroi duke i shtuar edhe 5 famulli të...
Sipër