Announcement

Mbyll
No announcement yet.

Kundėr kapsllėkut

Mbyll
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kundėr kapsllėkut

    Me kso lloj ushqimi qė ne e konsumojmė ēdo ditė. Mund t'jetė i rralli njeri i ktij planeti qė nji herė n'jetėn e vet s'ka pas probleme me tretjen e ushqimit. Por ka shumė njerzė qė janė ba edhe kaps.

    Tuj shfletue faqe t'ndryshme t'internetit kam gjetė se mosdalja jasht disa ditė me radhė mund t'na shkaktojė edhe kancerin n'zorrėn e trashė. Pra nuk duhet bash me e anashkalue kėt punė.

    T'dalim menjiherė tek problemi.

    S'keni dalė jashtė dy-tri ditė. Shkoni tek mjeku familjar dhe ai u jep preparate t'ndryshme qė mund ti gjeni n'barnatore. Shkoni n'shpi, i merrni ato dhe suksesi asht i plotė. Kjo arrihet kur kapsllėku ka ndodhė pėr shkak tė noj ērregullimi t'vogėl me ushqim. Por nė qoftė se rasti ju pėrseritet atėherė filloni me kėrkue kėshilla tjera alternative.

    Hyn n'internet dhe gjenė materjale sa t'duesh si:

    Mbani dietė, hani krunde, fara t'luleve t'dillit, fara t'linit, pini uji shpesh, pini ēaj shpesh, pini kos, hani kumbulla t'thata, fiq t'thatė, speca t'djegs, pini sodė buke e gjana tjera qė mund ti ndėgjoni prej pleqve dhe prej internetit, por shumė pak dhe aspak s'kanė me pas sukses t'gjitha ato kshilla.

    Mendimi, kshilla ime asht:

    Nė qoftė se doni shpejt dhe pėrkohėsisht me pas jashqitje atėherė merrni (bleni) krypė t'idhtė. Ajo gjindet n'ēdo barnatore dhe asht shumė lirė, reagon shpejt dhe s'le kurrfar pasoja, por ate nuk kshillohet ta pėrdorni shpesh. Mandej edhe nuk e rregullon, shėron, largon nė mnyrė natyrore problemin.

    Mnyra ma e mirė pėr nji shėrim t'sukses-shėm dhe krejtsisht natyror asht kjo:

    Merrni 5-6 lloje ēaji
    Nji xhezve 6 dcl.

    Pėrmes tre gishtave qesim prej sejcilit ēaj n'xhezve e mbushim me uji dhe e vemė n'zjarm derisa t'merr valė. Si t'merr valė, e hjekim xhezvėn prej zjarmit dhe e mbulojmė me noj enė. Ashtu t'mulueme e lamė 15 minuta. Gjate ksaj kohe marrim gotėn 3 dcl. shtrydhim n'te nji gjysė limoni, gjysėn tjetėr e lamė pėr gotėn e radhės. Ēajin mundeni edhe ta ambėsoni simbas dėshirės.

    Nė anėn tjetėr, marrim nji tjetėr gotė, n'te fusim nji lugė t'ēajit t'mbushun mirė me sodė buke. Soda duhet ble nė shitoret bio sepse duhet t'jetė e pastrueme prej aluminit. Mbi sodė derdhim pak uji dhe fillojmė me e pėrzie pėr disa minuta. Mandej marrim nji limon, e shtrydhim dhe langun e tij e derdhim n'gotė. Pėrseri fillojmė mej pėrzie pėr disa minuta. Mandej shtojmė edhe pak uji dhe tash e pėrziejmė mirė e mirė derisa t'shkrihet krejtsisht soda e bukės.

    Ēajin se e kemi lanė me u ftofė e derdhim n'gotėn e ēajit dhe mbasi ti pijmė disa horpa ēaj marrim gotėn e sodės bukės dhe e pijmė krejt langun e ndodhun n'te mandej fillojmė me e pi gotėn e ēajit dhe kur e sosim at gotė, marrim e pijmė edhe gotėn tjetėr dhe rrezultati ka me qenė i shkėlqyeshėm.

    Soda e bukės e pėrzieme me limon, jo vetėm do t'na ēlirojė prej kapsllėkut, por edhe do ta pastrojė e do ta mbrojė orrganizmin tonė prej radikalėve.

    Kėt lloj recete s'besoj qė do ta gjeni nė internet.

    Kujdes: langun e limonit nuk duhet me e hjedhė drejtė e n'sodėn e bukės sepse e gjithė masa shkumbon dhe krejtsisht derdhet pėrjashta.
Working...
X